Connect with us

Dini Haberler

MÜSDAV dil kurslarına 4. dönem kayıtları başladı

Uluslararası Müslüman Topluluklarla Dayanışma Vakfı (MÜSDAV) bünyesinde faaliyet yürüten Müsdav Akademi kapsamında, Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin yurt dışı belge sınavlarında başarılı olabilmeleri ve yabancı dil yeterliklerinin artırılması amacıyla başlatılan yabancı dil eğitimi seferberliği, personelin eş ve çocuklarını da kapsayacak şekilde genişletildi.

Konuya ilişkin MÜSDAV’dan Diyanet Haber’e yapılan açıklamaya göre 26 Nisan 2021 tarihinde kayıtların alınmaya başlandığı 4. dönem yabancı dil programlarında eğitimler 17 Mayıs 2021’de başlayacak.

Çevrimiçi platformlar üzerinden yapılan kurslarda başarı seviyesi yüzde 85’in üzerinde

Müsdav Akademi kapsamındaki dil eğitimi programları çevrimiçi platformlar üzerinden başlatıldı. Böylelikle yurt içinden ve dünyanın her bir bölgesinden yaklaşık 3 bin 500 kişi kurslara katılım sağladı.

açıklamada, sınavlara katılan kursiyerlerin yüzde 85’inden fazlasının uluslararası geçerliliği bulunan bir belge almaya hak kazandıkları belirtilirken bunun aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin yabancı dil yeterliklerinin artmasına da anlamlı şekilde katkı sağladığı ifade edildi.

Personelin eşi ve çocukları da kapsama alındı

Dil programlarının uygulanması sırasında Müsdav Akademi’ye ulaşan en yoğun taleplerden birinin bu imkandan personel eş ve çocuklarının da yararlanması yönünde olduğu belirtilen açıklamada, yapılan anlaşmalarla eş ve çocukların da kurslara katılımına yönelik düzenlemeler yapıldığı kaydedildi.

İlkokul, ortaöğretim, lisans ya da lisansüstü öğrenim ayrımı yapılmadan, personelin eğitim öğretim görmekte olan tüm çocukları için hizmet genişletildi. Eş ve çocuklardan gelen yoğun talepler meyvesini vermeye başladı ve büyük bir başarıya imza atan personel yakınları da belgelerine kavuştu.

Kurslarla ilgili talepleri takip etmek üzere iletişim merkezi kuruldu

Müsdav Akademi, kurslara kayıt olanlara nitelikli bir hizmet sunmak ve kalite güvence sistemini oluşturmak amacıyla bir iletişim merkezi kurdu. Kursiyerler veya kurslara başvurmak isteyenler, iletişim merkezine 0 850 260 10 10 numaralı telefondan veya info@musdav.org.tr mail adresinden talep, öneri ve şikayetlerini iletebilecek.

Programlar ihtiyaç ve beklentilere göre planlandı

Düzenlenen tüm dil eğitim programları, kursiyerlerin Diyanet İşleri Başkanlığının yurt dışı görevlendirmeleriyle ilgili düzenlediği sınavlarda personelin başarılı olmaları, gerekli alt yapıya ulaşmaları, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini istenilen düzeye getirmeleri ve en az A1 ve A2 düzeyinde, sonrasında ise daha üst seviyelerde sertifika alabilmeleri ya da yeterli YDS dil puanı alabilmeleri gibi hedefler göz önünde tutularak planlandı.

Programda, kursiyerlerin yeterli dil seviyesine ulaşıp ulusal ya da uluslararası geçerliliği olan; YDS, TOEFL IBT, TELC, DELF / DALF sınavlarında ilgili belgeyi alabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerine de imkan sağlayacak şekilde düzenlemeler yapıldı.

Kurumsal yapısı oturmuş eğitim müesseseleriyle iş birliğine gidildi

Dil programlarının uygulanmasında niteliğin ve kalitenin sağlanması aynı zamanda belge sınavlarında daha verimli sonuçlar elde edilmesi amacıyla üniversiteler ve eğitim kurumlarıyla anlaşmalar yapıldı. Ankara Üniversitesi TÖMER, Hacettepe Üniversitesi Dil Okulları, Fransız Kültür Merkezi, Deutschmitspring Verlag, Dialogue, Zümrüdü Anka ve Çağrı Dil Okulları’nın iş birliğine gidilen kurumlar arasında yer aldığı ifade edildi.

Sınav teknikleri dikkate alındı

Programa katılanların ilk aşamada A1 ve A2 düzeyine ulaşması, ikinci aşamada ise çevrimiçi deneme sınavları, karşılıklı etkileşim vb. tekniklerle girecekleri sınavda ihtiyaç duyacakları sınav teknikleri ve sınav deneyimini kazanmaları hedeflendi.

Kursiyerlerin, kültürler arası iletişimin gerekli olduğu ortamlarda kendini tanıtma ve ifade edebilme, farklı kültürlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilme, iletişim kurma, genel veya belirli bir konu üzerinde fikir sorma, kendi fikrini ifade edebilme gibi kazanımlar elde etmeleri de kurs programı yapılırken göz önünde bulunduruldu.

Programlar personelin mesai ve namaz saatleri gözetilerek oluşturuldu

Ders programı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilatı mensuplarının görevlerinde aksama yaşamadan kurslara katılım sağlayabilecekleri şekilde oluşturuldu. Mesaiye tabi görevliler için mesai saatleri, din görevlileri için namaz saatleri ve Kur’an kursu öğreticileri için de ders saatleri dikkate alınarak planlama yapıldı.

Talep üzerine programa Farsça eklendi

Daha öncesinde yoğun talep üzerine Arapça’nın programa dahil edildiği ifade edilen açıklamada, yapılan anketlerde ortaya çıkan Farsça’nın da programa eklenmesi yönündeki talepler doğrultusunda bu dönem Farsça dilinin de eğitim içeriğine eklendiğini ve MÜSDAV Akademi Dil Kursları’nın bu dönem toplamda 9 dilde düzenleneceği aktarıldı.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dini Haberler

Basında Bugün – 15 Ekim 2021

Bugün gazeteler Diyanet‘le ilgili ne yazdı?

GAZETE KÜPÜRLERİ İÇİN

TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Dini Haberler

Din görevlileri projelerini Diyanet'e sundu

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaklaşık 90 bin camide görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar, bulundukları bölgenin eğitim, kültür ve sosyolojik durumlarına göre özgün projeler geliştiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması, din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması ve cami hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla bu yıl on birincisi düzenlenen Cami Görevlileri Çalıştayı çevrimiçi gerçekleştirildi. 

Çalıştaya, Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü, başarılı, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleri, proje ve faaliyetleriyle öne çıkmış 21 din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç açış konuşmasını gerçekleştirdi.

4 oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda görev yaptıkları camilerde ve cami dışındaki çeşitli alanlarda özgün projeler din görevlileri, söz konusu proje ve çalışmalarına dair sunumlar yaptı.

Çalıştayın ilk oturumunda “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen “Proje Yarışmasında” dereceye giren din görevlileri projelerini sundu. 

Diğer oturumlarda ise örnek projeleri ile çevresinde öne çıkmış din görevlileri tarafından yapılan çalışmalar sunuldu.

11. Cami Görevlileri Çalıştayı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla tamamlandı.

Çalıştayda sunumu gerçekleştirilen projeler;

Mehmet Pehlivan – Uşak – Vefalı Gönüller, Vefakâr Şehirler 
İsmail Köksal – Konya – Öz Güven Sahibi Vefalı Genç 
Merve Sertbaş – Aksaray – Vefakâr Gencim, Değerlerimizin Bilincindeyim
İlhan Demir – Aksaray – Etkin Din Görevlisinin Görev Mahallindeki Rolü,
Ekrem Şişecioğlu – Kayseri – Mahalle – Cami Buluşması,
Yasin Vural – Kırıkkale – Hayatın (Köyün) Merkezi Cami,
Mustafa Solakoğlu – Kocaeli – Biriz Beraberiz,
Resül Caniklioğlu – Samsun – Başarılı ve Etkili Din Gönüllüsü Projesi,
Mustafa Çakırtaş – Tokat – Yolumuz Camiden Geçer,
Samet Pelit – Çanakkale – Hezârfen Gençlik Projesi,
Suat Sarıca – İstanbul – Gençlerle Sanat Camide Güzel,
Abdulkadir Eryiğit – İstanbul – Cami Merkezli Gençlik,
Nuh Özkan – Mersin – Gençliğe Değer Yaz Kampı,
Cebrail Çelik – Manisa – Asla Yalnız Değilsin!,
İsmail Özütemiz – Denizli – Çocuklar Soluğu Camide Alıyor,
M.Lütfi Taşçı – Bursa – Gönüllü İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Yetiştirme Projesi,
Mahmut Açıkgöz – Ali Coşkun – Tekirdağ – Niçin ve Nasıl İnanayım Projesi,
Bayram Tekin – Antalya – Ziyaret Edilmeyen Fakir Aile Kalmasın,
Mustafa Bebek – Bartın – Din Gönüllüsüyüm, İhtiyaç Sahiplerine Köprüyüm,
Ümmet Bıyık – Kilis – Kardeş, Kardeşin Emanetidir, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerde Bayram Sevinci, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerle Suriye’deyiz.

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Dini Haberler

15 Ekim 2021 – Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan, 15 Ekim 2021 tarihli ve “Mübarek Gece Mevlid-i Nebi” konulu cuma hutbesi.

Tarih: 15.10.2021

MÜBAREK GECE MEVLİD-İ NEBİ

Muhterem Müslümanlar!

Önümüzdeki Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece, Mevlid-i Nebi’dir. İslam’ın tebliğcisi, hak ve hakikatin temsilcisi, dünya ve ahiretin efendisi, rehberimiz, en güzel örneğimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümüdür. Bizleri bu mübarek geceye ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ü sena, ümmeti olmakla müşerref olduğumuz Peygamber Efendimize, âline ve ashabına salât ve selam olsun.

Aziz Müminler!

Hutbeme başlarken okuduğum ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle O’nun yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.”1

Okuduğum hadis-i şerifte ise Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) kendisini şöyle tanıtıyor: “Ben Muhammed’im, Ahmed’im, peygamberlerin izinden giden, insanları etrafına toplayan, Tevbe Peygamberiyim, Rahmet Peygamberiyim.”2

Değerli Müslümanlar!

Bizler, hayat rehberi Kur’an ve sünneti Allah Resûlü’nden öğrendik. Vefayı, iyiliği, dostluğu, muhabbeti ondan öğrendik. Rahmet yüklü adaleti, hikmet yüklü ahlâkı tüm insanlığa o tanıttı. Cenneti kazandıracak amelleri o gösterdi. Gönüllerimiz onunla birleşti. Dünyamız onunla anlam buldu, ömrümüz onunla bereketlendi.

Kıymetli Müminler!

Değerlerin yozlaştığı, vefasızlığın kol gezdiği günümüz dünyasında yegâne çare, Resûl-i Ekrem (s.a.s)’in tavsiyelerini bütün insanlarla buluşturmaktır. O halde geliniz, Peygamberimizi yakından tanımanın gayretinde olalım. Resûlullah’ın en büyük mirası Kur’an’a, yolumuzu aydınlatan sünnetine sıkı sıkıya sarılalım. Nefsimizi güzel ahlakıyla arındıralım. İşte o zaman çağımız yeniden asr-ı saadet olacaktır. Dünyamız huzurla dolacak, ahiretimiz cennet olacaktır inşallah.

Aziz Müslümanlar!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mevlid Gecesini içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlayacağız. Başkanlığımız bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiştir. Vefa, fert için kıymet ve değer, toplum için huzur ve saadettir.

Her konuda olduğu gibi vefa konusunda da en güzel örnekleri Resûl-i Ekrem (s.a.s) insanlığa sunmuştur. Mevlid-i Nebi Haftası boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerle Peygamberimizin anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, canlı cansız tüm mahlûkata gösterdiği vefa örneklerini toplumumuzla paylaşacağız. Yüce Rabbimizle aramızdaki ahdimizi hatırlamaya, tüm insanlık ve kâinatla olan vefa sözleşmemizi yenilemeye gayret göstereceğiz.

Bu vesileyle şimdiden Mevlid-i Nebi Gecemizi tebrik ediyor, haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

1 Ahzâb, 33/45, 46.
2 Müslim, Fedâil, 126.

HUTBEYİ İNDİR

PDF İçin TIKLAYINIZ>>>

WORD İçin TIKLAYINIZ>>>

İngilizce İçin TIKLAYNIZ>>>

Arapça Hutbe İçin TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Çok Okunanlar