Connect with us

Dini Haberler

Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş Yardımcısı ve Denetçi alacak

Yeryüzünde iyiliğin hakim olması için necip milletimiz adına vakıv ve hayri hizmetler yürüten Türkiye Diyanet Vakfı, 7 (Yedi) Müfettiş Yardımcısı ve 3 (Üç) Denetçi Yardımcısı ilanı yayınladı.

Vakıftan yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

TÜRKİYE DİYANET VAKFI MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI/DENETÇİ YARDIMCILIĞI GİRİŞ SINAVI DUYURUSU

Türkiye Diyanet Vakfı Teftiş ve İç Denetim Kurulu Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere yazılı ve sözlü bölümlerden oluşan sınav ile 7 (Yedi) Müfettiş Yardımcısı ve 3 (Üç) Denetçi Yardımcısı alınacaktır. 

A– Başvuru İçin Aranan Şartlar:

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2- 01/01/1991 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak,

3- İmam Hatip Lisesi mezunu olmak,

4- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri ile bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu’nca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak,

5- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavlarının birinden A Grubu KPSS P-48 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,

6- Adli sicil kaydı bulunmamak,

7- Sağlık durumu yurt içinde ve yurt dışında her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel bir durumu bulunmamak,

8- Müfettişliğe/Denetçiliğe alınmasına sicil, karakter ve davranışı yönünden engel bir hali bulunmamak,

9- Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, en az 6 ay erteletmiş veya askerlikten muaf olmak, 

10- Türkiye Diyanet Vakfı’nın Genel Merkezi, bağlı kuruluş, şube ve işletmeleri ile %51’den fazla hissesine sahip iştiraklerinde çalışan personelin 31/12/2020 tarihi itibariyle bir yıllık çalışma süresini doldurmuş ve bu süre zarfında herhangi bir disiplin cezası almamış olması (Bu personel için yukarıda 3 ve 5. maddelerde belirtilen İmam-Hatip Lisesi mezunu olma ve KPPS puanı şartları aranmayacaktır.).

B- Sınav Başvurusu:

Sınav başvurusu, 01/02/2021 Pazartesi günü saat 09:00’da başlayacak, 21/02/2021 Pazar günü saat 23:59’da sona erecektir. Başvurular Türkiye Diyanet Vakfı’nın resmi internet sitesinden (www.tdv.orgyapılacaktır.

Müfettiş Yardımcılığı ve Denetçi Yardımcılığı için tek başvuru yapılacaktır. Sözlü sınav esnasında adayın tercihi ve sınav komisyonunun değerlendirmesi sonucunda Müfettiş Yardımcılığı ve Denetçi Yardımcılığına yapılacak atamalar belirlenecektir. Müfettiş Yardımcısı ve Denetçi Yardımcısı aynı özlük haklarına sahiptir.    

Yazılı sınava; katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuruda bulunan adaylar arasında en yüksek KPSS puanından başlamak üzere yapılacak sıralama sonucunda belirlenecek 200 aday ile kurum içinden (A/10 maddesinde belirtilen) başvuran ve şartları uygun olan adayların tamamı çağrılacaktır. (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tümü yazılı sınava çağrılacaktır.),

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar 15/03/2021 tarihinde  www.tdv.org adresinden ilan edilecek ve sınav giriş belgeleri yayımlanacaktır. Adaylara ayrıca bir tebligatta bulunulmayacaktır.

C- Sınav Tarihi ve Yeri :

Müfettiş Yardımcılığı/Denetçi Yardımcılığı sınavının yazılı bölümü 27/03/2021 Cumartesi günü yapılacak olup, sınav yeri, saati ve uyulması gereken hususlar sınav giriş belgesinde belirtilecektir. Ancak, pandemi vb. mücbir sebeplerle sınav ileri bir tarihe ertelenebilecektir. Bu durumda Vakfın internet sitesinden duyuru yapılacaktır.   

Yazılı sınava girişte adaylar sınav giriş belgeleri ile birlikte kimlik tespitinde kullanılmak üzere yanlarında güncel fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi bitmemiş pasaport bulundurmak zorundadır.

Sınava; hesap makinesi, çanta, cep telefonu, kulaklık ve her türlü elektronik cihaz alınmayacaktır. Sınav sırasında bu cihazları taşıdıkları tespit edilen adaylar ile gerçeğe aykırı beyanda bulunan veya belge verenler, giriş şartlarını taşımadığı halde sınava girenler, sınava bağlı bütün haklarını kaybedeceklerdir. Vakfın bu kişiler hakkında yetkili mercilere suç duyurusunda bulunma hakkı mahfuzdur.

D- Sınavın Şekli, Konuları ve Değerlendirme: 

Türkiye Diyanet Vakfı Müfettiş Yardımcılığı/Denetçi Yardımcılığı giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamada yapılacaktır.

1- Yazılı Sınav:

Yazılı sınav dört ana bölümden oluşacak ve tek oturumda yapılacaktır.

a) Genel Yetenek Bölümü

Türkçe (Paragrafta Anlam, Cümlede Anlam, Sözcükte Anlam, Yazım Yanlışlıkları, Anlatım Bozuklukları, Noktalama İşaretleri, Dil Bilgisi vb.),

Matematik (Geometri hariç olmak üzere KPSS Lisans Matematik konuları),  

Konularından test usulüyle 40 soru sorulacaktır.

b) Genel Kültür Bölümü

Tarih (İslamiyet’ten Önceki Türk Devletleri, İlk Müslüman Türk Devletleri, Osmanlı Devleti Siyasi ve Toplumsal Hayatı, Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi, Atatürk İlke ve İnkılapları vb.),

Coğrafya (Türkiye’nin Coğrafi Konumu, Bölgeleri, Yeryüzü Şekilleri, İklim ve Bitki Örtüsü, Nüfus ve Yerleşimi, Ekonomik Coğrafyası vb.),  

Vatandaşlık Bilgisi (Hukuka Giriş ve Temel Kavramlar, Anayasal Gelişmeler, Temel Hak ve Ödevler, Yasama, Yürütme ve Yargı Organları, Güncel toplumsal olaylar vb.)

Konularından test usulüyle 40 soru sorulacaktır.

c) Dini Bilgiler Bölümü

İslam inanç ve ibadet esaslarına ilişkin konulardan test usulüyle 20 soru sorulacaktır.

d) Kompozisyon Bölümü

Belirlenecek konularda kompozisyon yazılması istenecektir.  

Yazılı Sınavın Değerlendirilmesi :

Adayların yazılı sınavın her ana bölümünden yüz (100) puan üzerinden en az elli (50) puan almaları ve bunların aritmetik puan ortalamasının en az altmış (60) puan olması şarttır.

Aritmetik puan ortalaması esas alınarak en yüksek puandan başlamak üzere yapılacak sıralama sonucunda belirlenecek ilk 40 aday sözlü sınava davet edilecektir (Eşit puan almış olmaları nedeniyle son sıradaki aday sayısının birden fazla olması halinde, bu adayların tamamı sözlü sınava çağırılacaktır.).

Sözlü sınava katılmayı hak eden adayların isimleri, sözlü sınava katılmak için istenilecek belgeler, sözlü sınavın yeri, tarih ve saati www.tdv.org adresinden ilan edilecek, adaylara ayrıca bir tebligatta bulunulmayacaktır.

2- Sözlü Sınav :

Sözlü sınav; yazılı sınav konularının yanında İktisat (İktisadın Temel İlkeleri, Para Teorisi ve Politikası, Türkiye Ekonomisi,), Maliye (Maliye ve Vergi Teorileri ve Politikaları, Türk Vergi Sistemi), Hukuk (Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku, Ceza Hukuku Genel İlkeleri, Medeni Hukuk (Aile Hukuku hariç), Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku Genel Hükümleri), Muhasebe (Muhasebenin Tanımı, Fonksiyonları, Temel Kavramları) konularından oluşmaktadır.

Sözlü sınavda; adayların yukarıda belirtilen konularla ilgili sorulara verecekleri cevaplar ile temsil ve ifade kabiliyetleri, tavır ve davranışları, genel kültür seviyeleri, Vakıflar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve faaliyetlerine olan ilgileri, Müfettişlik/Denetçilik için gerekli özelliklere sahip olup olmadıkları vb. hususlar değerlendirilecektir.

Sınav sonucunda, Müfettiş Yardımcılığına veya Denetçi Yardımcılığına atanmaları uygun bulunanlar www.tdv.org adresinden ilan edilecektir. Giriş sınavını kazanamayanların belgeleri istemeleri halinde iade edilecektir.

Giriş sınavını kazanan adaylar, başarı derecelerine, mevzuata ve ihtiyaç durumuna göre Müfettiş Yardımcılığına/Denetçi Yardımcılığına atanırlar. Vakıf, giriş sınavını kazanan adayları atayıp atamamakta serbesttir.  

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dini Haberler

Basında Bugün – 15 Ekim 2021

Bugün gazeteler Diyanet‘le ilgili ne yazdı?

GAZETE KÜPÜRLERİ İÇİN

TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Dini Haberler

Din görevlileri projelerini Diyanet'e sundu

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı yaklaşık 90 bin camide görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlar, bulundukları bölgenin eğitim, kültür ve sosyolojik durumlarına göre özgün projeler geliştiriyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2021 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle örnek projelerin tespit edilerek yaygınlaştırılması, din görevlileri arasında tecrübe paylaşımının sağlanması ve cami hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla bu yıl on birincisi düzenlenen Cami Görevlileri Çalıştayı çevrimiçi gerçekleştirildi. 

Çalıştaya, Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü, başarılı, aktif ve bulundukları bölgelerde hizmetleri, proje ve faaliyetleriyle öne çıkmış 21 din görevlisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Cemalettin Gezgiç açış konuşmasını gerçekleştirdi.

4 oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda görev yaptıkları camilerde ve cami dışındaki çeşitli alanlarda özgün projeler din görevlileri, söz konusu proje ve çalışmalarına dair sunumlar yaptı.

Çalıştayın ilk oturumunda “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle düzenlenen “Proje Yarışmasında” dereceye giren din görevlileri projelerini sundu. 

Diğer oturumlarda ise örnek projeleri ile çevresinde öne çıkmış din görevlileri tarafından yapılan çalışmalar sunuldu.

11. Cami Görevlileri Çalıştayı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak’ın değerlendirme ve kapanış konuşmasıyla tamamlandı.

Çalıştayda sunumu gerçekleştirilen projeler;

Mehmet Pehlivan – Uşak – Vefalı Gönüller, Vefakâr Şehirler 
İsmail Köksal – Konya – Öz Güven Sahibi Vefalı Genç 
Merve Sertbaş – Aksaray – Vefakâr Gencim, Değerlerimizin Bilincindeyim
İlhan Demir – Aksaray – Etkin Din Görevlisinin Görev Mahallindeki Rolü,
Ekrem Şişecioğlu – Kayseri – Mahalle – Cami Buluşması,
Yasin Vural – Kırıkkale – Hayatın (Köyün) Merkezi Cami,
Mustafa Solakoğlu – Kocaeli – Biriz Beraberiz,
Resül Caniklioğlu – Samsun – Başarılı ve Etkili Din Gönüllüsü Projesi,
Mustafa Çakırtaş – Tokat – Yolumuz Camiden Geçer,
Samet Pelit – Çanakkale – Hezârfen Gençlik Projesi,
Suat Sarıca – İstanbul – Gençlerle Sanat Camide Güzel,
Abdulkadir Eryiğit – İstanbul – Cami Merkezli Gençlik,
Nuh Özkan – Mersin – Gençliğe Değer Yaz Kampı,
Cebrail Çelik – Manisa – Asla Yalnız Değilsin!,
İsmail Özütemiz – Denizli – Çocuklar Soluğu Camide Alıyor,
M.Lütfi Taşçı – Bursa – Gönüllü İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Yetiştirme Projesi,
Mahmut Açıkgöz – Ali Coşkun – Tekirdağ – Niçin ve Nasıl İnanayım Projesi,
Bayram Tekin – Antalya – Ziyaret Edilmeyen Fakir Aile Kalmasın,
Mustafa Bebek – Bartın – Din Gönüllüsüyüm, İhtiyaç Sahiplerine Köprüyüm,
Ümmet Bıyık – Kilis – Kardeş, Kardeşin Emanetidir, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerde Bayram Sevinci, Merhametin Dokunduğu Yetim Yüreklerle Suriye’deyiz.

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Dini Haberler

15 Ekim 2021 – Cuma Hutbesi

Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan, 15 Ekim 2021 tarihli ve “Mübarek Gece Mevlid-i Nebi” konulu cuma hutbesi.

Tarih: 15.10.2021

MÜBAREK GECE MEVLİD-İ NEBİ

Muhterem Müslümanlar!

Önümüzdeki Pazar’ı Pazartesiye bağlayan gece, Mevlid-i Nebi’dir. İslam’ın tebliğcisi, hak ve hakikatin temsilcisi, dünya ve ahiretin efendisi, rehberimiz, en güzel örneğimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’in dünyayı teşriflerinin yıl dönümüdür. Bizleri bu mübarek geceye ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ü sena, ümmeti olmakla müşerref olduğumuz Peygamber Efendimize, âline ve ashabına salât ve selam olsun.

Aziz Müminler!

Hutbeme başlarken okuduğum ayet-i kerimede Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle O’nun yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.”1

Okuduğum hadis-i şerifte ise Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) kendisini şöyle tanıtıyor: “Ben Muhammed’im, Ahmed’im, peygamberlerin izinden giden, insanları etrafına toplayan, Tevbe Peygamberiyim, Rahmet Peygamberiyim.”2

Değerli Müslümanlar!

Bizler, hayat rehberi Kur’an ve sünneti Allah Resûlü’nden öğrendik. Vefayı, iyiliği, dostluğu, muhabbeti ondan öğrendik. Rahmet yüklü adaleti, hikmet yüklü ahlâkı tüm insanlığa o tanıttı. Cenneti kazandıracak amelleri o gösterdi. Gönüllerimiz onunla birleşti. Dünyamız onunla anlam buldu, ömrümüz onunla bereketlendi.

Kıymetli Müminler!

Değerlerin yozlaştığı, vefasızlığın kol gezdiği günümüz dünyasında yegâne çare, Resûl-i Ekrem (s.a.s)’in tavsiyelerini bütün insanlarla buluşturmaktır. O halde geliniz, Peygamberimizi yakından tanımanın gayretinde olalım. Resûlullah’ın en büyük mirası Kur’an’a, yolumuzu aydınlatan sünnetine sıkı sıkıya sarılalım. Nefsimizi güzel ahlakıyla arındıralım. İşte o zaman çağımız yeniden asr-ı saadet olacaktır. Dünyamız huzurla dolacak, ahiretimiz cennet olacaktır inşallah.

Aziz Müslümanlar!

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mevlid Gecesini içine alan haftayı Mevlid-i Nebi Haftası olarak kutlayacağız. Başkanlığımız bu yıl, Mevlid-i Nebi Haftası temasını “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” olarak belirlemiştir. Vefa, fert için kıymet ve değer, toplum için huzur ve saadettir.

Her konuda olduğu gibi vefa konusunda da en güzel örnekleri Resûl-i Ekrem (s.a.s) insanlığa sunmuştur. Mevlid-i Nebi Haftası boyunca gerçekleştirilecek faaliyetlerle Peygamberimizin anne-babasına, eş ve çocuklarına, akraba ve dostlarına, canlı cansız tüm mahlûkata gösterdiği vefa örneklerini toplumumuzla paylaşacağız. Yüce Rabbimizle aramızdaki ahdimizi hatırlamaya, tüm insanlık ve kâinatla olan vefa sözleşmemizi yenilemeye gayret göstereceğiz.

Bu vesileyle şimdiden Mevlid-i Nebi Gecemizi tebrik ediyor, haftamızın aziz milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlı olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

1 Ahzâb, 33/45, 46.
2 Müslim, Fedâil, 126.

HUTBEYİ İNDİR

PDF İçin TIKLAYINIZ>>>

WORD İçin TIKLAYINIZ>>>

İngilizce İçin TIKLAYNIZ>>>

Arapça Hutbe İçin TIKLAYINIZ>>>

Kaynak: Diyanet Haber

Continue Reading

Çok Okunanlar